zondag 6 mei 2012

Onderbroekjes


Het is een klassieker, de fase van zindelijk worden. We zitten er ineens middenin. Een paar maanden geleden wilde dochterlief nog niks weten van potjes en toiletten, maar ineens is ze er klaar voor. Alsof ze dacht: ik ben nu 2 jaar, het is tijd. Geheel spontaan geeft ze sinds vorige week aan dat ze graag een plasje op het toilet wil doen. En ze doet dat vervolgens ook keurig. Thuis, maar ook elders.

Vorig weekend lieten wij haar direct vol goede moed zonder luier kuieren. Dat resulteerde in 2 plasjes op het toilet, 2 plasjes op de grond, 2 plasjes in de broek en 2 plasjes in de planten. Broer vond dat een paar maanden geleden ineens heel stoer, in de planten plassen, en onze dochter heeft dat kennelijk goed onthouden want met stoere blik gaat ze op de plant af, heupen naar voren, richten maar en plassen. Ze is geheel tevreden met het resultaat, precisie is nog niet vereist.

Gedurende de afgelopen week bleef haar luier steeds vaker droog en werden steeds meer plasjes op het toilet gedaan (het potje wordt minachtend opzij geschoven, mevrouw wil slechts op de grote pot). En dus is het tijd om de luier overdag af te schaffen. En te vervangen door kleine onderbroekjes. Ik vertelde gisteren aan een vriendin dat we vandaag op katoenen onderbroekjes jacht zouden gaan. Zij (moeder van een driejarige dochter) keek mij meewarig aan en zei dat hier in V. geen kleine katoenen onderbroekjes te vinden zijn. Hoe doet men dat dan hier met kleine zindelijke dochtertjes? Die houden gewoon een luier aan, dragen kleine synthetische onderbroekjes of hebben vanuit het buitenland meegenomen katoenen onderbroekjes aan. De dochter van vriendin draagt zulke vanuit het buitenland meegenomen katoenen onderbroekjes. Ze had een flinke voorraad en was zo aardig ons een pakketje mee te geven. En daar zullen we het mee moeten doen voorlopig, want inderdaad, onze katoenen onderbroekjes jacht liep op niks uit. Zindelijk worden valt niet mee in V.

En zo hangt er nu aan de waslijn toch een rijtje kleine roze katoenen onderbroekjes. Klaar om vanaf morgen in gebruik te worden genomen. Kleine meisjes worden groot.
Mei 2012

2 opmerkingen:

  1. Kleine plasjes, grote plasjes, ... dat heb je weer heel leuk neergepend. Ja kleine meisjes worden groot... genieten van elk moment!

    BeantwoordenVerwijderen