zaterdag 12 mei 2012

De slaapkamer

De ideale slaapkamer. Witte muren. Een hoog plafond. Aan het plafond een prachtige antieke kroonluchter. Een grote oude spiegel met houten lijst, wit, op de grond in de hoek. Een grote witte houten kast, simpel maar met een elegante afwerking. Aan de andere kant van de kamer een oude houten kaptafel met spiegel. Op de kaptafel dierbare spulletjes uit diverse landen. Mooie kleuren. Een eenvoudig bed, 2 bij 2. Wit sprei. Witte kussens. Een zomerdekbed dat zorgt voor een aangename warmte in de wat koelere nachten. Een dekbed dat donst en het luxe gevoel van een vijfsterrenhotel geeft. Voor het raam een oude Engelse chaise longue nog bekleed met het oude groene fluweel. Het raam is groot. Witte half lichtdoorlatende gordijnen. Buiten voor het raam staat een grote plant, net groot en hoog genoeg om een beschermd gevoel te geven, maar klein en laag genoeg om een prachtig diffuus, warm en toch helder licht binnen te laten. Een serene sfeer. Een gevoel van ruimte, de kamer is groot genoeg om ondanks de aanwezige meubels dat gevoel van rust en ruimte te behouden. Aan de muur een serie van 3 verftekeningen en boven het bed een prachtige doek, in dieprode tinten.

De ideale slaapkamer. De slaapkamer waar je ´s ochtends het liefst nog even wilt blijven. Waar je ´s middags, als het licht op zijn mooist is, het liefst nog even naar terug wilt, en waar je het liefst je avond in doorbrengt.

Onze slaapkamer. Waarom breng ik er in hemelsnaam zo weinig tijd door?
Mei 2012

2 opmerkingen:

  1. Sinds ik dit gelezen heb, stel ik me die vraag ook al heel de tijd :-) ik ga nu een snel dutje doen met manlief si... in de slaapkamer :-)

    BeantwoordenVerwijderen