maandag 27 februari 2012

Zoet

Toen zoonlief anderhalf was, werd zijn geliefde beer Paul op vakantie in S. laaghartig uit zijn wagen gestolen. Paul werd snel vervangen door Olifant, net zo zacht en dezelfde kleur. Sindsdien slaapt olifant elke middag en elke nacht bij onze zoon in bed, meestal stevig in zijn knuistjes geklemd. Een jaar of twee geleden kreeg hij van tante K. een lief grijs muisje. Muisje slaapt sindsdien naast Olifant bij zoonlief in bed. Vorig jaar kwam daar Poesje bij. Poesje was van oma, maar zoonlief raakte er tijdens zijn verblijf bij oma zo aan verknocht dat Poesje mee mocht naar V. Sindsdien slaapt ook Poesje elke middag en nacht bij onze zoon in bed, meestal eveneens stevig in de knuistjes geklemd. Eind vorig jaar kwam tijdens onze vakantie op eiland B. Flamingootje in zoon´s bezit. En inderdaad, sindsdien maakt ook Flamingootje deel uit van de groep vaste meeslapers. Evenals Vogeltje, vorige maand aan de groep toegevoegd.

Elke knuffel wordt ´s avonds zorgvuldig toegedekt, kopje boven het laken uit. Vele malen per dag uit onze zoon zijn liefde voor zijn meeslaapknuffels: “Ik vind poesje zo lief!” “Ik vind Olifant ook zo lief!” Met de blokken en het gereedschap worden huisjes, bedjes en autos voor ze gebouwd en een weekendje weg betekent uiteraard dat alle meeslapers mee gaan en onderweg om de beurt naar buiten mogen kijken. Zijn liefde, toewijding en trouw zijn ontroerend. Zoonlief is een groot voorstander van ´stoer´, maar van zijn slaapknuffels moet je afblijven. Die hoeven niet stoer, die zijn gewoon lief.

Dat een kind met (deels) mijn genen toch zo zoet kan zijn, wat een geluk.
Februari 2012

3 opmerkingen:

  1. haha, Beer werd toch ook een tijd lang door jou goed behandeld? Ik was in iedergeval ook zo vroeger (remember Kim). Wat had manlief voor knuffels? Nu wil ik weten van wie ie het heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Manlief had geen knuffel, dus dit zijn duidelijk moeder´s genen!

    BeantwoordenVerwijderen