zaterdag 11 februari 2012

Het stoplicht

Binnenkort zijn er verkiezingen. De huidige burgemeester van onze gemeente stelt zich wederom verkiesbaar en zijn campagne is in volle gang. Een van zijn speerpunten is dat het merendeel van wat de bewonersraad voorstelt, wordt goedgekeurd en vervolgens ook daadwerkelijk op korte termijn wordt uitgevoerd. Niet alleen woorden, maar ook daden.

Ik zie daar elke dag een lichtend voorbeeld van. Het stoplicht. In juli vorig jaar werd er een stoplicht geplaatst op een kruispunt dat op weg naar school ligt en inderdaad vaak voor opstoppingen zorgt. Korte tijd later werd er een groot geplastificeerd spandoek aan het stoplicht gehangen: Goedgekeurd in de vergadering in juni, geplaatst in juli, niet alleen woorden, maar ook daden! Dit lichtend voorbeeld is evenwel zo lichtend niet meer, als je weet dat het stoplicht nog geen dag heeft gewerkt. Al 9 maanden hangt het spandoek er en nu de verkiezingen voor de deur staan is het nog eens glad gestreken zodat iedereen kan delen in de trots van de huidige, verkiesbare, burgemeester.

Het moge duidelijk zijn dat ik geen kaas gegeten heb van politiek bedrijven in V. Ik zou met het schaamrood op de kaken als de drommel zorgen dat het stoplicht in werking wordt gesteld. Maar blijkbaar kom je hier met loze beloften heel ver.

In oktober zijn de presidentsverkiezingen. De komende maanden wordt een veelbelovende tijd.
Februari 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten