maandag 12 maart 2012

Draken

De helft van de cursustijd ging afgelopen zaterdag naar het zoeken van een manier om de druk van het voetje op de stof iets te verminderen zodat er minder aan de stof wordt getrokken bij het naaien en de boel niet zo gaat krullen. Mijn tricot-frustratie bleek namelijk maar deels aan mij en vooral aan het machien te liggen. Het bleek niet te verhelpen. Dus moesten we improviseren met de te gebruiken steek waardoor de binnenkant niet echt netjes is geworden, maar goed, dat ziet (bijna) niemand. Aan de buitenkant is het T-shirt geslaagd.Ik vond echter de mouwen te lang en te wijd. En er was nog stof over. Dus maakte ik zondag nog een draken T-shirt, waarbij de mouwen en onderkant gewoon werden omgezoomd (tweelingnaald met succes ingewijd). Ik vind dit een betere versie. En voor degenen die zien dat de draken scheef aflopen: dat is de stof, eerlijk waar. De zijkanten zijn recht!

Stof van Bambiblauw; eerste patroon op cursus getekend; tweede patroon (iets aangepast) uit Vetements faciles filles & garcons

Ik beloofde mijn zoon chocola voor een korte fotosessie. Ik kreeg echter, ondanks de chocola, niet meer gedaan dan de volgende serie... Hoe dan anderen dat toch? Kijk bijvoorbeeld eens hier, twee prachtige modellen en zie ook de fantastische produktie van hun mama!
3 opmerkingen:

  1. Ik vind hem zoooo schattig op die spontane foto's!
    Houden zo :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enig! Wat een lekker joch! En leuk shirtje!!

    Liefs, San

    BeantwoordenVerwijderen