maandag 9 september 2013

Pet

Dit jaar wilde ik iets moois voor mijn vader meenemen naar Nederland. Handgemaakt. Mijn vader is een echte pettendrager in herfst en winter en dus dacht ik uiteraard direct aan een echte Jo Chapeau. Maar Jo zei nee. Want, zo zei ze, dat kan jij best zelf. Ze hielp me aan een link met patroon, een lijst met tips en aanmoedigende woorden. En zo maakte ik een pet. De afwerking zou op maat in Nederland gebeuren.
 
Mijn vader heeft de pet nog gepast en bewonderd. Maar een foto van paps met pet heb ik niet meer kunnen nemen. Maar geloof me, het stond hem goed.
Dank je wel Jo!
5 opmerkingen:

 1. Lieverd, ik ken je niet persoonlijk, maar ben geraakt door je berichten over je vader. De mijne is gisteren 85 jaar geworden, en ik weet hoe sterk die band kan zijn tussen vader en dochter. Sinds gisteren heb ik van twee mensen gehoord die hun vader net moeten missen, en dat raakt me enorm. Ik weet zeker dat je vader de pet heel mooi had gevonden en met trots had gedragen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt het toch maar gedaan ! En dat weet hij !!! Ergens (daarboven) is er iemand apetrots op zijn dochter ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief van Jo! En hoe lief van jou, om zo'n mooie pet voor je vader te maken. Ik pinde het patroontje voor die van mij ;)
  (Als je dat wil, mag je me eens je adres bezorgen op khadetjes at gmail dot com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie lieve reacties op het plotselinge overlijden van mijn vader doen goed, heel veel dank, hartverwarmend en een hart onder de riem. Dank!

   Verwijderen
 4. Fijne samenwerking voor een fijne man ... koester je mooie pet maar en je herinneringen lieve meid xx

  BeantwoordenVerwijderen