zondag 9 november 2014

De huisvrouw


Ik hou van recht en simpel. En over het algemeen niet van plooien. Maar ik wil ook wel eens wat nieuws proberen. En dus maakte ik een Sonja dress. Een goed oefenstuk: hoe pas ik een patroon met nepen aan aan de eigen lichaamsbouw om te zorgen dat het daadwerkelijk past. Ik maakte het rokdeel langer dan in het patroon voorzien en moest aan het bovenstuk her en der wat centimeters innemen. 

Het resultaat is een jurk die mij volgens man het aanzien geeft van een jaren 50 huisvrouw. En hoewel ik dat best kan waarderen, vraag ik me af of ik de jurk ooit "echt" zal dragen. Maar wie weet, wellicht ben ik ooit in de stemming.

De stof kocht ik in de plaatselijke stoffenwinkel.


13 opmerkingen:

 1. waarom zou je hem niet dragen? ik vind hem prachtig, maar zeker niet té.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben wel voor die stijl, knappe jurk, staat je echt mega

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toegegeven, ik zou het stofje niet direct kiezen, maar die jurk past dus wel perfect rond jouw lijf he, meer zelfs, zit gewoon supermooi rond jouw lijf ! Dus ik beeld me even een ander stofje in en kan alleen maar gillen "wauw " !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een donker effen stofje, dat zou misschien nog kunnen. Mmmm... wie weet, waag ik nog es een poging. Wil jou wel horen gillen! :-)

   Verwijderen
  2. Ik gil mee!
   Spreken we af dat je het je echtgenoot niet meer vraagt wat hij ervan denkt? Het stofje is nu niet onmiddellijk mijn ding (maar toch ook geen 'huisvrouw uit de jaren 50'), maar het patroon; prachtig!

   Verwijderen
 4. Ik hoop echt dat je hem gaat dragen want hij is prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He leuk, een foto van jezelf op je blog! Ik zou zeggen: prachtige vrouw in prachtige jurk! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind 'm ook prachtig, niet twijfelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het eens met de opmerkingen hierboven die zeggen dat de jurk je prachtig staat :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind hem heel erg mooi hij staat je heel erg goed, probeerde ook het patroon te kopen maar het is er jammer genoeg niet meer, maar eens door mijn naai tijdschriften bladeren of ik zoiets kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen