donderdag 30 januari 2014

Hemd in de kast


Het gaat even in de kast. Het overhemd. Hij koos uiteindelijk voor de Jakob, dus de Jakob zou het worden. Dankzij Jo kwam ik op gang, ze gaf me geweldige tips en links. Maar nu ben ik er echt even he-le-maal klaar mee. Eerst was het de kraag. Ik was zo gericht op het stikken en afwerken dat ik volledig niet in de gaten had dat de kraag nogal, eh, groot was. Toen ik `s avonds blij de boel, nog onafgewerkt, om man`s schouders hing, keek hij es opzij en naar beneden en zei: hij is wel erg groot, niet? Net een draculakraag, zei hij, zette de kraag op en stopte draculatandjes van de kinderen in zijn mond. Ha-ha-ha. Maar eerlijk is eerlijk, de kraag was ENORM!


Lostornen dus. Geen stof over, dus de kraag moest hergebruikt worden. Lostornen, kraag veranderen, vastnaaien. Staander niet aangepast en dus geheel uit proportie. De boel wederom lostornen, aanpassen, vaststikken. De boel weer blij om man`s schouders, die zegt: de kraag is nog steeds wel een beetje groot, niet? Nee, dat vind ik niet. Hij doet het er maar mee. 

Toen de mouwsplitten. Ik nam Spiegelstiksels erbij en leerde dat de Jakob voorziet in omboorde splitten. Ik las dat dat niet de meest prettige optie is, maar de stof was geknipt en op, dus het moesten wel omboorde mouwsplitten worden. Wat een ellende. Dat plooit toch onontkoombaar bovenaan de split? Is het toeval dat er ook in de tutorial geen foto staat van de bovenkant van de afgewerkte omboorde split? Hoe doe ik dat?


Eindeloos ben ik aan het puzzelen geweest. Stap voor stap alle beschrijvingen en tutorials af, maar echt mooi krijg ik het niet. En nu ben ik er dus even helemaal klaar mee. Tot zover, de Jakob. 


11 opmerkingen:

 1. Lol. Tja, die eerste keer Jacobben, heb ik hem daar ook bijna gesmeten. Het was dat het van moeten was (anders had ik geen cadeau voor de jarige in huis) of .... De mouwsplit van de Jacob wordt hier standaard sowieso een klassieke mouwsplit (maar ik kan je wel verklappen dat in de nieuwe Theo van Zonen 09 ook deze mouwsplit aan bod komt). Even laten rusten en eerst even een kidsversie maken ... en je zult zien ... de volgende keer is het al totaal iets anders ;-)
  P.S. en anders breng je het deze zomer gewoon eens mee, hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :) Ben helemaal mee, soms denkt een mens toch waar ben ik mee begonnen ee ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, ik vind wel dat die applicatie er echt op moet als hij (ooit) afkomt!

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat komt wel in orde. Gewoon even laten rusten. Geniet van je weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie alleen maar de hals, maar volgens mij is het een leuke man ;-). Geniet van je weekend! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Groot gelijk, zwier het maar even de kast in!! En binnenkort met hernieuwde moed er weer tegenaan. Een draculakraag is anders ook best sexy hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We gaan er toch nog eentje samen maken zunne ;). Ik vind je geweldig dapper en duim dat het afraakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet ik er over een poosje dan toch maar weer eens naar kijken als ik dit zo allemaal lees...

   Verwijderen
  2. Hanne... Het. Is. Af. Mijn hemd ;)

   Verwijderen