vrijdag 8 november 2013

Winterwerk

In december gaan we 2 weken naar Spanje. Eenmaal geboekt, vraag ik mij altijd af hoe we het in ons hoofd konden halen. Voor 2 weken een wintergarderobe voor 2 kinderen moeten regelen... Wat ik vorige december voor de kinderen maakte, past uiteraard niet meer. Dus wat doe ik, kopen of maken? Geld of moeite?
 
Ik besloot niet al te kritisch te zijn. Wat nog enigszins om de gegroeide kinderlijven geperst kan worden, zal worden gedragen. Alleen als het echt, ECHT, niet meer gaat, zal ik nog wat maken (want in een land waar het nooit winter is, ligt kopen ook niet erg voor de hand).
 
Zoon had echt, ECHT, geen passende jas meer. Dus vooruit. Ik vond het patroon van de krew coat van LillyGiggle. Zowel door model als stof (bruine babyrib en blauwe fleece - hier ter plaatse gekocht) kan de jas mijns inziens over 2 jaar voor dochter ook nog dienst doen.
 
Laat mij nog vermelden dat zoon zonder protesteren op de foto ging, maar dat het hem niet makkelijk viel spontaan te lachen nu hij onlangs beide voortanden verloor. Ik vind hem niettemin om op te vreten.
 
Nu nog een sjaal en een warme broek en we zijn voor kind 1 weer klaar.
 

11 opmerkingen:

 1. Knap! Deze zal de spaanse temperaturen wel trotseren... Welke richting komen jullie uit? Momenteel hebben we hier overdag nog temperaturen van 25 graden... We hebben zelf nog geen winterkleren uit de kast moeten halen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Balearen... Vorig jaar hadden we flink koude dagen dus we zijn voorbereid!

   Verwijderen
 2. Dat model kende ik nog niet, maar ik vind het wel mooi - en ook te doen voor meisjes over enige tijd ;). Grappig eigenlijk, hier is het volop winter-modus. Welke maat heeft je dochtertje trouwens?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lukt me nu een heerlijke jas. Fijne kleuren- en stoffencombinatie. En dat poseren lijkt wel aardig te lukken. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is inderdaad om op te eten :-) Vast niet gemakkelijk om bij zo'n warm weer winterspul te moeten maken, mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het jasje prachtig! Staat hem erg goed; ook die tandenloze smile ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke jas! Heel herkenbaar trouwens, ben ook bezig een wintergarderobe voor te bereiden wegens een reis naar Europa. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hihi, ik postte ook een ganse tijd zo'n foto's van de oudste zoon toen zijn voorste melktandje operatief verwijderd diende te worden en het meer dan een jaar duurde vooraleer zijn tand een beetje kwam piepen. Hij viel toch wel op toen als 9-jarige ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wij willen graag 3x zo'n gave jas!! En de tandeloze maar hartveroverende smile op de mail voor in ons fotoalbum!
  Kan dat???!!!

  BeantwoordenVerwijderen