dinsdag 25 juni 2013

Laten we het "jammer" noemen

Als je nou heel vluchtig naar onderstaande foto kijkt, dan zou je nog kunnen denken: "aardig jasje".

 
Ik maakte het jasje (patroon Simplicity 2918) met het vooruitzicht van 5 weken Nederland en bijbehorende weersmogelijkheden. Een jasje voor dochter. Ik deed er een week over. Een week waarin ik goed ziek was en dochter ook, 6 dagen lang hoge koorts, we werden er allebei gek van. Ik naaide dus in stukjes en beetjes. En er klopt weinig aan het jasje. De stof is stretch (ik hou van babyrib maar het is hier zelden te krijgen en dit keer alleen in stretchversie), en mijn machien kan dat helemaal niet aan. Dus ongewenste plooien en lubbers. De nekband trekt en kraakt, de knoopsgaten lubberen, het stiksel is scheef, er zit stiksel waar geen stiksel zou moeten zitten, de "armcuffs" zijn te grof, de zakken klungelig. Alleen de knopen zijn mooi.
 
Als je nou heel vluchtig naar onderstaande fotos kijkt, dan zou je nog kunnen denken "het jasje past wel".
 
 
Inderdaad, het jasje past zoonlief perfect. Maar wee als zijn hoofd op de foto zou komen... Want zoon wil uiteraard niet in een roze jasje gezien worden. Het was dan ook niet bedoeld voor zoon van 5, maar voor dochter van 3. En ik heb nog nagemeten ook, met de maattabel ernaast. Ergens ging niettemin iets grondig mis.
 
En nu zit ik dus met een onbruikbaar jasje dat eigenlijk het daglicht niet verdragen kan. Laten we het "jammer" noemen.
 
Gelukkig kan ik de knopen hergebruiken.
 
 

5 opmerkingen:

 1. Oooh, dit is iets wat ik zoooo zou tegenkomen. Schoon knopen ;) En ik hoop dat jullie allebei beter zijn ondertussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. neem maar mee in je koffer, ik denk dat ik wel iemand weet die het aan wil!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch mooi, hoor! Misschien opbergen voor over een paar jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Steek het maar op die lastige griep hoor! Die is absoluut de schuldige :-) Wel grappig dat zijn hoofd er niet mag opstaan met dat roze jasje aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen